Pelerini plini de speranță la sanctuarele din Schio și Padova

07.04.2025, Schio (Catholica) - În zilele de 5 și 6 aprilie 2025, pr. paroh Isidor Mîrț, organizatorul pelerinajului, împreună cu preoții studenți colaboratori, pr. Leonard Farcaș, pr. Michail-Iulian Echert și pr. Richard-Mihai Gundel, au însoțit un grup de credincioși într-un pelerinaj de suflet la sanctuarele din Schio și Padova. Au participat credincioși din comunitățile românești din Ladispoli, Cesano di Roma și Civitavecchia, animați de dorința de a trăi mai profund acest An Jubiliar al Speranței.
În prima zi, pelerinii au ajuns la Schio și au vizitat Sanctuarul „Maria dell’Amore”, loc de rugăciune și reculegere, iar mai apoi au ajuns la Sanctuarul dedicat Sfintei Iosefina Bakhita. Aici, în prezența comunității românești și a pr. Sergiu Gabor, a fost celebrată Sfânta Liturghie. La predică, pr. Richard Gundel a prezentat viața Sfintei Bakhita, subliniind virtuțile care au luminat întreaga ei existență: iertarea și iubirea, chiar și în fața celor mai grele suferințe.
După celebrarea Sfintei Liturghii pelerinii au avut posibilitatea de a vizita muzeul dedicat Sfintei Bakhita și a urmat un moment de comuniune fraternă cu comunitatea de români din Schio. Ziua s-a încheiat cu rugăciunea Căii Sfintei Cruci, condusă de pr. Iulian Echert. A doua zi, pelerinii au pornit spre Padova, unde au vizitat cunoscutul sanctuar dedicat Sfântului Anton, marele făcător de minuni. Grupul a fost întâmpinat de pr. Anton Roca, care a făcut o prezentare a bazilicii conducând grupul de pelerini spre mormântul Sfântului Anton. În cadrul Sfintei Liturghii, celebrată de pr. paroh Isidor Mîrț, credincioșii au prezentat înaintea altarului toate intențiile personale cu care au venit în acest pelerinaj.
În cuvântul de învățătură, pr. Leonard Farcaș i-a îndemnat pe credincioși, după venerarea relicvei limbii Sfântului Anton, să reflecteze asupra modului în care folosim darul cuvântului: „Cum folosim noi limba când vorbim cu ceilalți?” – o întrebare care a rămas vie în inimile tuturor. Atmosfera întregului pelerinaj a fost una de har și rugăciune. Vremea a fost minunată, iar în autocar s-a cântat, s-au rostit rugăciuni și s-a trăit cu bucurie spiritul fraternității. Fiecare clipă a fost trăită ca un pas spre Dumnezeu, iar atmosfera generală a fost că toți suntem „pelerini plini de speranță”, într-un drum comun de credință și reînnoire spirituală. (Sr. Daniela Balint pentru Ercis.ro)